Steunfonds voor marinepersoneel

Veelgestelde vragen

 • Wat doet het Karel Doorman Fonds?
  Het Karel Doorman Fonds is een steunfonds waar (oud-) marinepersoneel en hun naasten terecht kunnen als zij in financiële problemen zijn geraakt. Ook voor projecten op het gebied van herdenken, zorg, welzijn en onderzoek kunt u een aanvraag indienen.
 • Wie kan er terecht bij het Karel Doorman Fonds?
  Iedereen die werkzaam is of was bij de Koninklijke Marine en financiële steun nodig heeft kan een aanvraag indienen. Het maakt niet uit of u veteraan bent, gepensioneerd, met FLO of UGM. Daarnaast kunnen ook inwonende familieleden bij het fonds terecht.
 • Waar kan ik een aanvraag voor indienen?
  U kunt een aanvraag indienen voor individuele financiële steun als het gerelateerd is aan het uitvoeren van uw werk bij de marine. Daarnaast kunt u een aanvraag indienen voor activiteiten op het gebied van herdenken, zorg, welzijn en onderzoek. Lees meer hierover bij onze thema's.
 • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een aanvraag in te kunnen dienen?
  U of uw partner dient werkzaam te zijn (geweest) bij de Koninklijke Marine. Aanvragen voor individuele steunverlening worden alleen in behandeling genomen door tussenkomst van een maatschappelijk werker van Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Defensie (militairen) of Stichting de Basis (oud-militairen.)
 • Hoe kan ik het Karel Doorman Fonds steunen?
  Draagt u het Karel Doorman Fonds een warm hart toe en wilt u het steunen? Dan kunt u een bijdrage overmaken op IBAN rekening NL29 INGB 0000 4814 91 t.n.v. Karel Doorman Fonds.
 • Waarom steunt het Karel Doorman Fonds marinepersoneel?
  Het Karel Doorman Fonds neemt als zelfstandig zorgfonds deel aan de Gezamenlijke Militaire Fondsen, waarbij wij ons specifiek richten op personeel van de Koninklijke Marine. Als marinemensen stroomt het door ons bloed om voor elkaar te zorgen in nood. Daarom staan wij klaar voor al het marinepersoneel, jong en oud.
 • Kan ik een aanvraag doen voor iemand anders?
  Ja, indien het een aanvraag is voor een eenmalige gift binnen het thema individuele steunverlening, dan kunt u dit persoonlijk doen. Bij alle andere aanvragen wordt u in contact gebracht met de juiste persoon.
 • Verstrekt het fonds ook renteloze leningen?
  Nee, er wordt alleen financiële steun verleend middels giften. Voor aanvragen van renteloze leningen kunt u terecht bij het Veteranenloket.

Andere vragen?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.