Steunfonds voor marinepersoneel

Doelstelling

Marinemensen geven hun leven om de veiligheid van anderen te borgen. Vol overgave, zonder twijfel. Deze gedeelde waarden in de marinecultuur maken dat het niet alleen een beroep is, het is een manier van leven. En het is vanuit deze verbondenheid dat we als marinemensen voor elkaar zorgen en elkaar in de gaten houden. Niet alleen tijdens een missie, ook in het dagelijks leven. Altijd.

Kameraadschap voor het leven

Er zijn weinig andere organisaties waar kameraadschap zo hoog in het vaandel staat als bij de marine. Dit zorgt voor een familiegevoel en trots. In goede en in slechte tijden staan we voor elkaar klaar. Het Karel Doorman Fonds biedt marinemensen financiële steun, daar waar officiële instanties aan de grens van hun mogelijkheden staan. Tijdens de diensttijd, maar ook daarna. 

Beschermen wat ons dierbaar is

Nabestaanden en familieleden van marinepersoneel hadden het in de Tweede Wereldoorlog extra zwaar. Naast het leed van de bezetting leefden zij met de onzekerheid over het lot van hun dierbaren. Om hen financieel niet aan hun lot over te laten werd het Karel Doorman Fonds opgericht. Dit is het bestaansrecht van het fonds, iets waar we nog steeds voor staan. Het is onze missie om te beschermen wat ons dierbaar is, dit streven wij na. Marinepersoneel én hun gezinsleden. Want naast een sterke marineman of -vrouw staat vaak een toegewijde partner.