Steunfonds voor marinepersoneel
20 december 2019

75 jarig Karel Doorman Fonds maatschappelijk partner van de Invictus Games

Het Karel Doorman Fonds bestaat 75 jaar. Mede daarom heeft het fonds zich verbonden aan de Invictus Games 2020 die in mei 2020 in Den Haag worden gehouden. Het Karel Doorman Fonds was vertegenwoordigd op de Invictus Games partnerdag op 10 december. Er moet nog veel gebeuren.

Bij de Invictus Games gaat het om (voormalig) militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond of ernstig zien zijn geworden tijdens hun werk. In hun revalidatie en re-integratietraject blijkt sport een belangrijke ondersteunende factor. Dankzij het sporten worden nieuwe doelen gesteld en worden zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot. Bij de Invictus Games staan die persoonlijke doelen voorop. Verder worden de Invictus Games ook gebruikt om breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex, prins Harry, is de beschermheer van de Games.

Het is nog 150 dagen tot de Invictus Games, die van 9 tot 16 mei worden gehouden in het Zuiderpark in Den Haag. De partners werden rondgeleid over het terrein en kregen een idee van de ambitieuze plannen van de organisatie. Bovendien kregen de partners een indrukwekkende lezing van een van de deelnemers die haar eigen verhaal vertelde. De ochtend werd afgesloten met netwerken tussen de partners.

In het kader van 75 jaar vrijheid en 75 jaar steun, richt het Karel Doorman Fonds zich samen met andere maatschappelijke partners, op alle veteranen die de Invictus Games 2020 gaan bezoeken.

Meer over de Invictus Games zie Invictus Games 2020 

IMG 4585
IMG 4587

Terug naar overzicht